Vakantie met hond

Veel mensen gaan wel eens op vakantie. En wat is er nou leuker dan met jouw hond op avontuur te gaan? Naar het buitenland of in ons eigen land lekker op avontuur gaan met jouw hond: dat wil natuurlijk iedereen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden als je op vakantie gaat met jouw trouwe viervoeter? Hieronder lees je er alles over. 

Belangrijke informatie

Het is sowieso erg belangrijk dat als je op vakantie gaat met jouw hond, dat je zijn of haar papieren op orde hebt. Het is bijvoorbeeld een must dat jouw hond gechipt is. Ook moet de hond een geldig paspoort hebben. Heb je deze nog niet, dan kun je deze aanvragen bij de dierenarts. Als je op vakantie gaat naar het buitenland, is het belangrijk dat jouw hond de juiste en geldige inentingen heeft. Bij elke injectie zit een gebruiksaanwijzing, het is dus van belang om je goed te laten informeren en dus op tijd de vaccinatie te laten zetten. Ook kan het per land verschillen hoe streng ze op dierenvaccinaties zijn. Ook is het van belang om te weten of jouw hond überhaupt mee mag naar dit land. In sommige landen mogen bepaalde soorten honden er alleen heen als ze een muilkorf dragen. Het is erg belangrijk om dit van te voren te weten, om gedoe te voorkomen. 

Ook kan het verstandig zijn om voor jouw vertrek een gesprek aan te vragen bij de dierenarts. Zo kunt u bijvoorbeeld overleggen welke inentingen en eventuele medicijnen je het best (mee) kunt nemen voor jouw hond. Zo kun je jouw hond, mocht dit nodig zijn, van tevoren al te behandelen. 

Honden toegestaan

Het is erg belangrijk om van te voren uit te zoeken of jouw hond überhaupt mee mag naar de bestemming. Zoals hierboven al benoemd is, mogen bijvoorbeeld niet alle honden mee naar een bepaalt land. Zo kan dit ook het geval zijn bij verschillende locaties. Het is dus erg belangrijk om uit te zoeken of jouw hond welkom is, op de camping of in een hotel. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan zodra je op de plek van bestemming bent. 

De reis

Denk goed na op wat voor manier je wilt gaan reizen. De makkelijkste manier is om met de auto te reizen als je met jouw hond op vakantie gaat. Zo kun je makkelijk je stops inplannen. Stops onderweg zijn namelijk erg belangrijk: je wilt natuurlijk geen ongelukjes onderweg. Het moeilijkst is om met het vliegtuig te reizen. Kleinere honden mogen vaak mee in de cabine. Echter, zijn de meeste honden zijn hier wel te groot voor. Deze honden mogen mee in het laadruim. Dit bezorgt de hond wel erg veel stress, dus denk goed na over je keuze! Ook is het van belang om jezelf goed te informeren over wat er mogelijk is bij verschillende vliegtuigmaatschappijen, niet overal mag er zomaar een hond mee aan boord. Ook kun je een reis met de boot overwegen. 

De locatie

Het is erg belangrijk om je goed bewust te zijn naar wat voor locatie je op vakantie gaat. Vraag jezelf af of er genoeg ruimte is voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan voldoende natuur en dat er genoeg te doen is. Al met al is het dus erg belangrijk om je goed te laten informeren!