De basisoefeningen die jij jouw hond kunt aanleren

Je kent ze wel, de aandoenlijke trucjes die je kunt met jouw hond. Maar wat zijn nou echt de basisoefeningen die jouw hond moet kunnen? Deze basisoefeningen kun je hieronder vinden. 

‘Nee’ aanleren

Het aanleren van ‘nee’ is misschien wel een van de belangrijkste basisoefeningen. Je wil natuurlijk niet dat je hond iets kapot maakt, of zomaar iets pakt terwijl hij dat eigenlijk niet mag. Deze oefening is makkelijk aan te leren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het hoofd van je hond weg te halen bij hetgeen waar je hond geïnteresseerd in is. Hierbij zeg je ‘nee’, en geef je de hond een snoepje.

Je pup zindelijk maken

Dit is ook een erg belangrijke basisoefening. Je wilt natuurlijk niet dat je pup zijn behoefte doet op een plek waar het niet mag. Een hond geeft duidelijke signalen af als die z’n behoefte moet doen. Denk hierbij aan snuffeld rondlopen, onrustig heen en weer lopen en zijn poot op willen tillen. Als je dit ziet, neem je je pup direct mee naar buiten. Als die zijn behoefte heeft gedaan geef je hem een snoepje. Na het eten is het verstandig om je hond mee naar buiten te nemen. Blijf bij hem totdat hij z’n behoefte gedaan heeft. 

Hier komen

Het is belangrijk dat je hond naar je luistert. Als je bijvoorbeeld met je hondje aan het lopen bent en hij loopt los, dan is het belangrijk dat hij terugkomt wanneer je hem roept. Dit is een basisoefening die je makkelijk kunt aanleren. Ga met je hond een stukje lopen, laat ‘m los lopen en laat hem de omgeving verkennen. Vervolgens roep je hem terug, op de manier waarop je hem thuis ook roept. Meestal komt die direct terug, wees blij als die weer terug is en geef je hond eventueel een snoepje.

Geef een reactie