De voordelen van puppycursus

Iedereen die net een nieuwe pup heeft of al langer een hond heeft, komt in aanmerking met de puppycursus. Je leert op de puppycursus allerlei verschillende soorten trucjes met je pup. Zo leer je onder andere hoe ze zindelijk kunnen worden, hoe ze netjes naast je blijven lopen, wat wel of juist helemaal niet mag thuis en natuurlijk bouw je een band op met jouw hond. Er zijn dus genoeg voordelen te noemen over puppycursus. 

Je leert je hond kennen

Als je net een nieuwe pup hebt moeten jullie aan elkaar wennen. Je weet niet hoe de pup reageert op jou. Verder kan de pup ook niet inschatten wat hij of zij mag doen en wat absoluut niet door de beugel kan. Puppycursus is dus een goede manier om een band te scheppen tussen het baasje en de hond. Zo kun je kijken hoe je hond reageert op bepaalde dingen of handelingen. Ook leer je je hond kennen en word je hond wat voorspelbaarder in zijn of haar gedrag.

Verschillende dingen die je leert op puppycursus

Je pup weet in het begin niet wat hij wel of niet mag. Jullie moeten samen gaan trainen zodat de pup weet dat jij gezag hebt op de hond. Belangrijk om te onthouden is dat iedereen in het gezin dezelfde trucjes op dezelfde manier uit moeten voeren. Anders weet je pup niet wat het juiste trucje is. Verschillende trucjes die je de hond kunt leren zijn als volgt:

  • Aan de linkerkant laten lopen: Wanneer je de hond aan het uitlaten bent is het handig om de hond aan de linkerkant van jou te laten lopen. Je moet zelf ook aan de linkerkant van de weg lopen, zo loop jij aan de buitenkant en kan je pup rustig in de berm lopen. 
  • Loslaten van spullen: Als je pup weer eens een sok heeft gepakt kun je hem de commando loslaten leren. Door middel van het woord ‘los’ weet de hond dat hij in dit geval de sok los moet laten. Ook dit wordt aangeleerd op puppycursus.
  • Communicatie tussen baas en hond: De communicatie tussen baas en hond is het belangrijkste wat je maar kunt leren op puppycursus. Zo begrijpt je hond jou beter en kunnen jullie gaan werken aan allerlei verschillende trucjes. Ook begrijp je het gedrag van je hond steeds meer. 

 Er zijn nog veel meer dingen die jij samen met je pup kunt leren. Maar de gehele cursus en wat je leert hangt ook af van waar je de cursus doet. 

Geef een reactie