Dit zijn leuke trucjes om je hond aan te leren

Hoe leuk is het als je samen met je hond trucjes gaat doen? Niet elke hond is even intelligent of gemotiveerd om trucjes te doen, maar toch moet het lukken bij bijna elke hond. Welke trucjes zijn leuk om aan te leren? Je hebt natuurlijk de basisoefeningen zoals ‘zitten’, ‘poot’, ‘rollen’, ‘blijf’ en ‘lig’. Hieronder zijn een aantal andere trucjes die jij je hond kunt aanleren.

Zwaaien

Hoe leuk is het als je je hond aanleert om op commando te zwaaien? Eerst moet je een aantal andere trucjes aanleren om dit te kunnen doen. Zo moet hij eerst kunnen zitten, als hij zit vraag je om z’n poot en zorg dat hij het in je hand legt. Vervolgens doe je je hand steeds een stukje hoger. Door duidelijk ‘zwaai’ te zeggen zal hij begrijpen dat als hij z’n poot hoger doet dat dat zwaai is en niet poot. Vergeet hem natuurlijk niet om een beloning te geven als het lukt.

Knuffel

Knuffelen doe je waarschijnlijk al de hele dag met je hond, maar hoe leuk is het om hem een echte knuffel aan te leren? Ga zelf op de grond zitten en pak een beloning. Beweeg met het snoepje zodat je hond achter je komt te staan. Ga met je hand over je schouder, als het goed is komt je hond dan met je mee en hangt hij over je schouders.

Blaffen

Met deze tips leer je je hond om op commando te blaffen. Neem een beloning in je hand. Het kan zijn omdat je hond enthousiast is dat hij andere kunstjes gaat doen, negeer dit. Waarschijnlijk irriteert je hond zich daaraan. Het kan zijn dat hij dan gaan blaffen, op het moment dat hij dit doet moet je hem meteen belonen en het commando ‘spreek’ of wat anders roepen. 

Door je poortje

Dit is een wat simpeler trucje. Ga zelf met je benen wat wijder staan. Pak wederom een snoepje of andere beloning. Ga met je arm en de beloning tussen je benen door. Als het goed is volgt hij het. Oefen dit telkens opnieuw met het commando ‘volg’. Binnen no time heeft jouw hond dit trucje onder de knie.

Geef een reactie