Hoeveel slaap heeft een pup nodig?

Puppy’s hebben natuurlijk veel slaap nodig, dat is wel duidelijk. Het valt je misschien wel eens op dat je pup tijdens het eten van z’n eten als een blok in slaap valt. Maar hoeveel slaap heeft een pup nu eigenlijk nodig en waarom is dat eigenlijk? Hieronder lees je alles over hoeveel slaap je pup nodig heeft en waarom slaap voor een jonge pup zo belangrijk is. 

Aantal uren slaap

De meeste pups brengen bijna de hele dag slapend door. Een pup slaapt ongeveer tussen de achttien en twintig uur per dag. Ze slapen natuurlijk niet de hele dag in een stuk door, maar ze doen kleine dutjes die bij elkaar opgeteld wel twintig uur lang kunnen zijn. Het is dus niet gek als je pup ineens uit het niets neervalt om weer een dutje te doen. De meeste pups weten na een paar dagen hun eigen plekje in de mand wel te vinden, maar het kan wel voorkomen dat de pups ergens random neervallen. Het kan wel verschillen per ras en het aantal uur slaap. Honden die later wat groter worden hebben als pup zijnde meer slaap nodig dan de redelijk kleine hondjes.

Waarom hebben pups zoveel slaap nodig?

Een pup groeit enorm snel. Het kleine schattige lijfje werkt dus ontzettend hard om maar te kunnen groeien. Pups raken daardoor snel uitgeput en hebben daarom ook superveel slaap nodig. Ze raken zo snel uitgeput omdat het groeien hun gewoon veel energie kost. Verder moet je ook oppassen dat je niet te lang gaat lopen met een pup. Lopen kost voor een jonge pup ook best veel energie waardoor dat ook moeilijk kan zijn. 

Teveel slaap bij een pup en hond

Het kan ook zijn dat je pup of hond teveel slaapt. Als het slaappatroon ineens verandert kan dat ook nog andere oorzaken hebben. Het kan zijn dat je pup dan lijdt aan diabetes. Dit is natuurlijk niet direct het geval, maar als het slaappatroon drastisch verandert zou het een goede tip zijn om even langs de huisarts te gaan om het na te laten checken. 

Geef een reactie