Hoe merk je aan een hond dat hij slaaptekort heeft?

Een mens is niet de enige die last heeft van slaaptekort. Ook honden kunnen last hebben van slaaptekort. Aan honden merk je al snel wanneer ze last hebben van slaaptekort. Ze krijgen namelijk allemaal last van nare trekjes. Hieronder lees je hoe je kunt merken wanneer je hond last heeft van slaaptekort.

Verschillende trekjes

Als een hond weinig slaap heeft gehad kun je dat supergoed merken. De hond krijgt namelijk allerlei verschillende trekjes. De hond reageert op elke prikkel die hij maar tegenkomt. Hierdoor komen er veel stresshormonen vrij en kan de hond anders reageren dan normaal. Door dit stresshormoon komen ze moeilijk in slaap en hebben ze weinig concentratie. Verder kunnen honden door slaaptekort heel veel blaffen. Slaaptekort is dus niet alleen voor de honden vervelend maar ook voor het baasje. Als je hond namelijk niet meer stopt met blaffen of hij ineens uitvalt weet je dat het ligt aan de slaaptekort waarmee de hond kampt.

Wat kun je tegen slaaptekort van je hond doen?

Nu je weet wat de symptomen zijn van slaaptekort bij honden is het nu tijd voor actie. Je hond moet namelijk zo snel mogelijk tot rust worden gebracht. Je moet dus proberen om de hond aan het slapen te krijgen. Doe dit door middel van het creëren van een rustige slaapplek waar de hond even tot zichzelf kan komen. Verder is het belangrijk dat je na een lange wandeling de hond rust geeft. De hond zit namelijk vol met nieuwe indrukken van de wandeling en deze indrukken moet hij verwerken. Ga dan niet nog extra met de hond spelen maar laat de hond lekker stuiteren totdat hij weer tot rust is gekomen. Zo voorkom je slaaptekort en zorg je voor een rustige ontspannen hond. 

Geef een reactie