15 Kindvriendelijke hondenrassen

Er zijn superveel verschillende hondenrassen, maar welke honden zijn nou het leukst met kinderen? Dit zijn verschillende honden met een lief, vriendelijk of rustig karakter die perfect in gezinnen past. Wij zullen ze hieronder bespreken.

Golden retriever

Een van de bekendste kindvriendelijke rassen is de golden retriever. Het is een echte familiehond en hij houdt van wandelen. De honden zijn van aard supervriendelijk en ze zijn makkelijk te trainen.

Labrador

De labrador kan ook erg goed getraind worden. Van oorsprong zijn het hele vriendelijke honden. De Labrador wordt ook getraind als hulp of therapiehond. Ze zijn erg gehoorzaam en loyaal. De labrador stamt af van de Newfoundlander, ook een super leuke kindvriendelijke hond. 

Cavalier King Charles

Dit ras een superlief. Het is een klein gezelschapshondje. De meeste honden houden ervan om geaaid te worden. Deze hondjes hoeven niet zulke enorme wandelingen te maken elke dag. Door de hangende oren heeft de Cavalier King Charles een hele schattige uitstraling.

Newfoundlander

De newfoundlander ziet er niet alleen uit als een knuffelbeer, dit is hij ook! Het zijn wel erg grote honden, ze wegen gemiddeld 65 tot wel 70 kilo. Ze zijn erg lief van karakter maar het is wel belangrijk dat je ze van jongs af aan goed opvoedt.

Berner Sennenhond

Berner sennen-honden zijn erg trouw. Ze zijn echte vrienden en willen altijd bij je in de buurt zijn. Het zijn erg rustige honden en ze vragen niet de hele dag om aandacht. De Berner Sennenhond is erg waakzaam, opmerkzaam en vriendelijk.

Labradoodle

De labradoodle is een kruising tussen de labrador en poodle. Ze hebben een erg leuk karakter! Ze houden van knuffelen en vinden spelen ook erg leuk. Een groot voordeel is dat mensen die last hebben van een allergie voor honden hier meestal geen last van hebben bij de labradoodle. De labradoodle wordt sinds 1989 ook gebruikt als geleidehond. 

Engelse Bulldog

De Engelse bulldog ziet er misschien wat minder kindvriendelijk uit, maar niks is minder waar. De Engelse bulldog is over het algemeen een luie hond. Hierdoor kan hij ook goed met kinderen, als je hem ook met rust laat. De Engelse Bulldog is erg trouw en super leuk om te zien. 

Beagle

De beagle is een klein hondje. Ze zijn goed met mensen en andere honden. Daarom zijn ze ook leuk met kinderen! De beagle houdt heel erg veel van knuffelen en ze vinden spelen ook superleuk. De beagle is een actieve hond. Ze hebben een enorm goed reukvermogen doordat ze vroeger gebruikt zijn voor jacht.

Shiba Inu

De Shiba Inu heeft een superlieve uitstraling. Hij lijkt heel erg op de akita uit de film Hatchi en komt ook uit Japan. Het zijn energieke honden. Ze hebben ook veel training nodig om sociaal met mensen om te gaan, maar zijn zeker wel geschikt voor in het gezin.

Poedel

Iedereen kent hem wel, de poedel. Het is een klein, schattig hondje. De poedel is erg intelligent. Het zijn echte gezelschapshonden! Je kan er lekker mee spelen en knuffelen. Daarnaast verharen ze niet zo erg: dat wordt door veel gezinnen als een voordeel gezien.

Mopshond

De mopshond is een klein hondje. Ze zijn superspeels en lief. Een echte gezinshond dus! Waar je wel op moet letten is dat ze in de zomer met warm weer moeilijk kunnen afkoelen. Houd dit dus goed in de gaten.

Ierse setter

De Ierse setter is over het algemeen een actieve hond. Hij heeft dan ook veel beweging nodig op een dag. Het is dus belangrijk dat je hier genoeg tijd voor vrijmaakt. Verder is hij erg aanhankelijk en past hij goed in een gezin.

Bichon

De bichon is ook een klein hondje. Het is een supertrouwe hond en wil graag met je knuffelen. Wandelen is natuurlijk altijd nodig, maar de bichon heeft niet per se behoefte aan hele lange wandelingen.

Boxer

De boxer is over het algemeen erg trouw naar zijn eigenaar. Ze zijn niet altijd even lief tegen andere honden, maar de boxer zal goed omgaan met kinderen. Daarnaast is de boxer een erg energieke hond.

Geef een reactie