Samen spelen met jouw hond: de voordelen

Een van de leukste dingen om te doen met je hond is toch wel het spelen. Lekker een bal gooien in de groene weide, een beetje stoeien of keihard rennen. Spelen is iets wat elke hond fantastisch vindt. Ze kunnen lekker hun energie kwijt en bouwen zo ook een band op met jou als baasje. Hieronder lees je nog veel meer dingen waarom spelen met jouw hond goed is.

Welke invloed heeft spelen op de hond?

Er is zeker invloed op de hond als je met de hem of haar speelt. De hond wordt niet alleen vrolijker, maar ook actiever. Het helpt een hond ook om socialer te worden door middel van bepaalde spelletjes. Verder wordt de conditie van het lichaam en van de geest beter. Hij wordt actiever en gaat zich dus ook minder vervelen. Let wel op dat je regels verbindt aan het spelletje. Wees duidelijk wat wel en niet mag. Als je dat doet wordt de band ook beter tussen jou en jouw hond. De hond weet duidelijk wie de baas is en naar wie hij moet luisteren. Natuurlijk heb je veel verschillende spelletjes en moet je vooral genieten van deze tijd met de hond. De hond geniet er namelijk ook van.

Wat voor spelletjes kun je allemaal doen?

Met een hond heb je wel duizend verschillende soorten spelletjes die jullie samen kunnen doen. Je hebt ook verschillende soorten spellen, je kunt namelijk een trekspel doen, je kunt gaan stoeien, een balspel of juist een fysiek spel. Je kunt dus kiezen uit verschillende soorten spelletjes. Bij een fysiek spel draait het bijvoorbeeld om de conditie van de hond, bij een balspel draait het om samenwerken. De hond moet namelijk het speeltje weer terugbrengen naar het baasje. Let wel op dat bij alle soorten spelletjes het voor de hond duidelijk moet zijn dat het een spelletje is. Je kunt bijvoorbeeld een woord aanleren waardoor de hond weet dat het een spelletje is. 

Geef een reactie