5x Beste Hondenfietsmand

Hoe leuk is het om je hond mee te kunnen nemen op de fiets? Met deze 5 top beste fietsmanden kan je overal naar toe fietsen samen met je dierenvriend!

Lijst met de top 5 beste hondenfietsmanden

Flamingo hondenfietsmand

Deze hondenfietsmand van Flamingo kan voorop je fiets aan het stuur. Het is een soort rieten mandje met daarboven een kooitje zodat je hond er niet uit kan springen. Het is bedoelt voor kleine honden. Het maximale gewicht is tien kg. De mand is erg stevig en je kan je hond overal veilig naar toe vervoeren.

Basil hondenfietsmand

De mand van Basil moet achterop je fiets op de bagagedrager. Deze mand is gemaakt van kunststof met daarboven een kooitje. Je hond zit super veilig en kan mooi om zich heen kijken maar kan er niet uitspringen. Bij het mandje zit ook een kussentje zodat je hond heerlijk kan zitten! De mand is 45x32x22 centimeter.

Foumt hondenfietsmand

Het mandje van Foumt moet voorop de fiets aan je stuur. De mand is waterafstotend, makkelijk te installeren, diervriendelijk en is voor klein honden. Je kan hem er makkelijk afhalen en gebruiken als soort tasje. Je moet wel trainen voordat je een eind gaat fietsen want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond eruit springt.

Zooselect hondenfietsmand

De mand van Zooselect is een rietenmand met daarboven een zwart kooitje. Hij is makkelijk te installeren op je fiets. De mand zit voorop je fiets aan het stuur. De mand is erg veilig en je kan lekker gaan fietsen met je kleine dierenvriend. De mand is 46,5 x 37,5 x 40,5. Het maximale gewicht dat in de mand kan is twaalf kg.

Trixie hondenfietsmand

De hondenfietsmand van Trixie gaat aan de voorkant van de fiets, aan het stuur. De mand is gemaakt van EVA met daarboven een soort gaas zodat je hond er niet uit springt. De mand kan je super makkelijk aan je fiets klikken of er afhalen. Er zit ook een regenkap bij voor als het regent. De mand is 41 x 39 x 47 centimeter.

Veelgestelde vragen over de hondenfietsmand

Hoe leer ik mijn hond wennen aan een hondenfietsmand?

Laat je hond eerst wennen door hem bijvoorbeeld te laten snuffelen. Zorg dat hij in de mand gaat, stop er bijvoorbeeld een snoepje in. Zit hij erin? Doe de kooi dan dicht. Laat hem wennen en doe dit een aantal keer. Gaat dit goed? maak de mand dan vast aan je fiets en oefen het een aantal keer.

Waarom een hondenfietsmand en geen gewone fietsmand?

Een hondenfietsmand heeft meestal een kooitje of een dakje waardoor je hond er niet uit kan springen. Naast het kooitje zitten er vaak ook tuigjes of andere touwen aan om er voor te zorgen dat je hond veilig blijft zitten.

Wat moet ik met een hondenfietsmand?

Met een hondenfietsmand kan je bijvoorbeeld naar plekken fietsen waar je vervolgens kan wandelen. Of gewoon een heerlijke fietstocht met je hond. Sommige honden vinden dit super leuk!

De gehele top 5 beste hondenfietsmanden

Geef een reactie