5x Beste Lichtgevende Halsband

In de donkere winterdagen kom je er niet onderuit, je moet weleens in het donker je hond uitlaten. Dit is natuurlijk best wel gevaarlijk. Daarom zijn er ook lichtgevende halsbanden.

Lijst met de 5 beste lichtgevende halsbanden

MEFIX lichtgevende halsband

Met deze halsband van MEFIX is je hond altijd goed zichtbaar in het donker. Naast dat hij gewoon kan lichtgeven kan hij ook knipperen. Je kan heel makkelijk de band op de goede maat knippen. Hij is voor honden met de maat tussen de 20 en 70 centimeter. De band is makkelijk op te laden met de bijbehorende lader.

Professor Q lichtgevende halsband

Je hoeft je geen zorgen te maken voor het verkeer in het donker met de lichtgevende halsband van Professor Q. Deze is super mooi groen, maar hij is ook in andere kleuren te verkrijgen. Ook deze band kan je super makkelijk verstellen. Hij kan versteld worden van 20 tot 70 centimeter. Er zit een lader bij waarmee je de band kan opladen.

HMERCH lichtgevende halsband

De lichtgevende halsband van HMERCH is super handig. Deze is oranje maar hij is te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog! Verder is hij ook in verschillende maten te verkrijgen, van maat XS tot en met XL. De band is super stevig en is gemaakt van nylon. De halsband is erg makkelijk te verstellen.

Q-Garant lichtgevende halsband

De lichtgevende halsband van Q-Garant ziet er echt super leuk uit! Het is niet zo maar een lichtgevende band maar hij heeft een leger printje. Als het licht aan gaat geeft het en heel erg mooi effect. Je bent altijd veilig met deze mooie halsband van Q-Garant. Hij is 40 tot 48 centimeter en hij is ook te verkrijgen in meerdere kleuren.

Topco lichtgevende halsband

De lichtgevende halsband van Topco is in soort pastel kleurtjes. Hij is te verkrijgen in meerdere kleuren en maten. Aan het uiteinde zit een handige gesp waar je de band makkelijk mee dicht kan doen. Je kan hem daardoor ook super makkelijk verstellen. Naast dat de band gewoon licht kan geven heeft hij ook nog twee knipper standen.

Veelgestelde vragen

Waarom een lichtgevende halsband?

In Nederland is het verplicht om licht te hebben als je door het donker jezelf vervoert? Dus het is net zo belangrijk om je hond een verlichting te geven. In de winter is het ’s ochtends en ’s avonds donker. Je wil natuurlijk wel gezien worden en daarom is een lichtgevende halsband veilig.

Is een lichtgevende halsband verplicht in het donker?

Officieel is het niet verplicht, maar het is wel veilig. Als je langs de rand van de wegloopt is het moeilijk voor auto’s of fietsers om je te zien. Dus het is wel goed voor de veiligheid van jou en je hond.

Hoe bepaald ik de maat van een lichtgevende halsband?

De meeste lichtgevende halsbanden zijn erg makkelijk te verstellen, sommige kan je zelfs in de goede maat knippen. Verder bepaal je de maat net als een normale halsband. Je meet de nek op en daar doe je twee vingers tussen en dan heb je de maat!

De gehele top 5 beste lichtgevende halsbanden

Geef een reactie