Dit zijn leuke en uitdagende speeltjes voor je hond

Er is niks leukers dan lekker spelen met je grote dierenvriend, maar soms word je er misschien ook wel een beetje moe van. Toch zal je hond zijn energie kwijt moeten. Gelukkig kan dat door te spelen. Hieronder zijn een aantal leuke speeltjes waar je hond mee kan spelen of waar jullie samen mee bezig kunnen gaan.

Het is belangrijk om af te wisselen met speelgoed, zo raakt je hond niet verveelt en zo kunnen ze elke dag dingen ontdekken. Dit bekent niet dat ze elke dag een nieuw speeltje krijgen, maar je kan wel de ene keer de beer geven en de andere keer een touw.

Kong

De Kong is een soort balletje waar je snoepjes, brokjes of ander eten in kan doen. Door de geur vinden honden dit natuurlijk superleuk. Zo kunnen ze op een speelse manier genieten van een lekkere snack!

Er bestaan ook verschillende voerbakken die het de hond moeilijker maakt om te eten. Hierdoor moeten ze meer hun best doen en kunnen ze het ook niet te snel opeten. Dit wordt ook wel een anti-schrokbak genoemd. 

Parcour

Er zijn verschillende onderdelen die superleuk zijn voor je hond. Deze onderdelen zijn los allemaal erg leuk, maar je zou er ook een parcour van kunnen maken. Je hebt verschillende soort wipwaps voor honden. Met deze wipwap ontwikkelen honden een beter evenwichtsgevoel. Dan heb je nog een tunnel, het is de bedoeling dat de hond zo snel mogelijk door de tunnel rent. Dit kan voor sommige honden erg spannend zijn op het begin. Een ander leuk onderdeel is de hindernis voor de hond. Net als bij een paard moet je hond hier overheen springen. Niet elke hond is in staat om dit te doen maar de meesten wel. Je kan de hindernis zelf zo hoog of laag zetten als je wil. 

Deze onderdelen zou je ook zelf met spullen van thuis kunnen maken. Zo kun je voor een hindernis een stok op twee voorwerpen leggen. Ook zou een soort hut kunnen maken met dekens, om de tunnel na te maken. 

Inhoud

Geef een reactie