5 tips bij het wassen van jouw hond

Honden hebben soms net zoals mensen een douche nodig. Dit hoeft echter wel minder vaak dan mensen, maar toch is het belangrijk om regelmatig je hond te wassen. Hieronder staan vijf tips over het wassen van uw hond.

Hoe vaak moet je je hond wassen?

Het is belangrijk om te weten wanneer en hoevaak je je hond wast. Te veel wassen is totaal niet goed voor een hond. Een hond heeft namelijk een beschermlaag op zijn huid. Deze kun je beschadigen bij te veel gebruik maken van hondenshampoo. Het is dus belangrijk om je hond pas te wassen als dit echt nodig is. Bijvoorbeeld als je hond in de sloot gesprongen is. Ook kun je je hond een wasbeurt geven als die last heeft van allergieën, of niet fris ruikt. Maar zeker niet zo regelmatig als bij mensen. Een wasbeurt is niet zomaar even klaar, doe dit dus alleen als je voldoende tijd hebt en je geen haast hebt.

Borstel van tevoren

Het is erg belangrijk om je hond goed te borstelen. Zo zorg je ervoor dat de ergste klitten eruit zijn. Als je gaat borstelen na het wassen kan dit erg pijnlijk zijn voor de hond. 

Een anti-slipmat

Veel honden vinden een wasbeurt niet het leukste wat er is en zijn soms zelfs een beetje bang. Zorg dus dat je een anti-slipmat in de douche of badkuip hebt liggen. Zo zal je hond beter en steviger kunnen staan en meestal neemt de stress dan al af. 

De juiste hondenshampoo

Zorg ervoor dat je de juiste hondenshampoo gebruikt bij het wassen van jouw hond. Zo kun je bijvoorbeeld geen mensenshampoo gebruiken bij het wassen van je hond. Dit kan namelijk zorgen voor een ernstige allergische reactie. Er zijn verschillende soorten hondenshampoos dus laat je goed informeren over welke hondenshampoo geschikt is voor jouw hond.

Bescherm de oren

Dit is een erg belangrijke tip. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond problemen bij het horen krijgt. Daarom is het belangrijk om de oren van je hond beschermd. Zorg dat de kans dat er water in de oren van jouw hond komt zo klein mogelijk wordt.

Droog je hond goed af

Het afdrogen van je hond is erg belangrijk. Na het wassen moet je eerst de vacht zo goed mogelijk met de hand uitknijpen. Daarna kun je je hond afdrogen met een gewone handdoek. Na de wasbeurt beloon je je hond natuurlijk met een lekker snoepje en een dikke knuffel.

Geef een reactie