Het voeren van een pup: waar moet ik op letten?

Het hebben van een pup is niet alleen leuk, het is ook een grote verantwoordelijkheid. Je moet op verschillende dingen letten, zo moet je ook letten op het voeren van je pup. Je moet bijvoorbeeld weten wat voor voer jouw pup nodig heeft en de hoeveelheid. Hieronder lees je hier meer over. 

Groei en voeding

Je puppy groeit snel. Niet alleen fysiek, maar mentaal gaat het ook snel vooruit. Dit kost de puppy veel energie. Daarom zit er in puppyvoeding extra voedingsstoffen waar jouw pup zijn energie uit kan halen. Het is daarom van belang om goede puppyvoeding in huis te halen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over welke voeding jouw pup nodig heeft. Ook in het lijfje van je puppy gebeurt er erg veel. Het is van belang om jouw puppy meerdere maaltijden op een dag te geven. Zo belast je het spijsverteringstelsel en het imuunsysteem niet. 

Wanneer en hoe vaak voer je je pup?

Hoe vaak je je puppy moet voeren ligt aan de grootte van je puppy. Een hondje dat valt onder een relatief klein ras is sneller uitgegroeid dan een hond die valt onder een groot ras. 

  • Klein ras: De kleine rassen is het van belang om het volgende aan te houden. Als je puppy onder de vier maanden is, moet je hem drie maaltijden per dag voeren. Een puppy tussen de vier en tien maanden moet twee maaltijden per dag krijgen en een pup van tien maanden moet een of twee maaltijden per dag krijgen.
  • Middenslag ras: Het middelgrote ras voer je als volgt: tot de zes maanden voer je de pup drie maaltijden per dag. Vanaf zes maanden tot twaalf maanden voer je hem twee maaltijden per dag. Vanaf de twaalf maanden voor je hem een of twee maaltijden per dag.
  • Groot ras: Bij de puppy’s die vallen onder een groot ras is het belangrijk om het volgende aan te houden. Tot de zes maanden is het belangrijk om hem drie maaltijden per dag te geven. Vervolgens tussen de zes en vijftien maanden mag de pup twee maaltijden krijgen. Wanneer de pup vijftien maanden of ouder is, is een of twee maaltijden voldoende. 

Op de meeste verpakkingen van het puppyvoer staat de hoeveelheid die je per maaltijd moet geven. Is dit onduidelijk, of wil je het zeker weten, dan kun je je dierenarts om advies vragen.

Geef een antwoord