Wat honden zeker niet mogen eten

Soms geef je je hond wel is iets te eten wat eigenlijk niet mag. Maar dit is meestal niet schadelijk. Ook zijn er dingen voor honden die ze absoluut niet binnen mogen krijgen. Hieronder lees je een paar dingen die honden absoluut niet mogen eten. 

Groenten

Honden mogen groenten eten, maar wel op een speciale manier. Honden zijn van nature vleeseters. Je hond zal dit niet kunnen afbreken. Het is daarom van belang om de groente eerst te koken of te pureren. Anders kan dit gevolgen hebben voor jouw hond en dit wil niemand. 

Voedsel dat gevaarlijk is voor iedere hond

Er zijn dus producten die honden eigenlijk niet mogen eten, maar niet schadelijk zijn. Ook zijn er producten die oprecht gevaarlijk zijn voor je hond. Dit zijn er een paar van.

  • Chocolade: Er zit theobromine in chocolade. Hier zijn honden ontzettend gevoelig voor. Hoe donkerder de chocolade, hoe giftiger het is voor de hond.
  • Tomaten: Tomaten bevat de stof ‘tomatine’. Als je hond dit binnenkrijgt, kan dit ernstige gevolgen hebben.
  • Druiven: Als je hond een druif binnenkrijgt is er nog niet zoveel aan de hand. Maar het risico op nierfalen wordt bij elke druif meer aanwezig. 
  • Botjes van vogels: Botjes van vogels zijn vaak erg scherp en kan jouw hondje van binnen erg beschadigen. Als hij toch ergens op wilt kauwen kan hij beter kauwen op een dentastick.
  • Pecannoten: Pecannoten zijn ontzettend giftig voor honden. Als je hond dit toch binnen heeft gekregen, zal hij erg ziek worden. Ook bestaat het geval dat je hond hier aan zal overlijden. Pecannoten zijn dus een echt no go voor honden!

Je hond af en toe een snoepje geven of een bot, is hartstikke lekker natuurlijk. Maar houd het wel bij producten die speciaal zijn gemaakt voor honden. Zo voorkom je problemen.

Geef een reactie