De voedingsbehoefte van een kleine hond

De voeding van je hond is erg belangrijk, dit is namelijk de energiebron van je hond. Maar er zit een verschil tussen het voeden van een grote hond en een kleine hond. Hieronder kun je hier meer over lezen. 

Kleine rassen en voeding

Bij kleine rassen moet je met voeding meer opletten. Het komt vaak voor bij kleine rassen dat deze hondjes last hebben met de spijsvertering. Ook zijn gevoelige tanden en tandvlees problemen niet uit te sluiten. Vaak hebben kleinere honden ook een delicate eetlust. Kleine rassen staan er om bekend dat hun metabolisme anders werkt. Zo krijgen deze honden een stukje eerder overgewicht dan bij grote honden. Het is dus belangrijk dat je de voeding afstemt op het soort hondenras. 

Tips bij het geven van voeding

Een tip bij het voeren van jouw hondje is om in plaats van één maaltijd, twee kleinere maaltijden te geven. Het is wel van belang om dit altijd op hetzelfde tijdstip te doen. Ook is het van belang om je hond na de wandeling zijn eten te geven. Als je het voor de wandeling geeft kan het hondje er last mee krijgen. Dit wil je natuurlijk niet. Daarnaast is het belangrijk dat je hond na de wandeling rust te hebben. 

Ook is het niet verstandig als je hond altijd maar bij de voeding kan komen. Doe bijvoorbeeld niet alvast de voeding in zijn of haar bakje. Als je dit namelijk wel doet en hij gaat er al van eten, kan je hond last krijgen van zijn of haar spijsvertering. Dit is erg vervelend voor je hond. Ook leert je hondje zo een natuurlijke klok aan, waarop die mag gaan eten.

Kleine hondenrassen

  • Chihuahua: We kennen ze allemaal wel, deze kleine schattige hondjes. Een Chihuahua is een van de kleinere honden die speciaal voer nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor deze hondjes als ze teveel mineralen en vitaminen binnen krijgen. 
  • Shih Tzu: Ook is het belangrijk om met voeding op te letten op de Shi Tzu. Zo moet er een goede balans zijn van energie, mineralen, spoorelementen en vitamines in het voer. Ook is het belangrijk dat deze hond op gewicht blijft, omdat hij een korte snuit heeft, dit kan dan weer voor ademhalingsproblemen zorgen.

Geef een reactie