De voordelen van wandelen met jouw hond

Zoals de meeste mensen wel weten, is het belangrijk om je hond een paar keer per dag uit te laten. Sommige doen dit drie keer per dag voor ongeveer tien minuutjes om de hond zijn of haar behoefte te laten doen. Maar dit is zeker niet genoeg. Deze uitlaatrondjes zijn er niet alleen voor de behoefte van jouw hond, maar ook voor andere welzijn zaken. Hieronder kun je lezen waarom het belangrijk is om jouw hond regelmatig uit te laten.

Beweging

Zoals hierboven al benoemd is, is het niet genoeg om drie keer per dag eventjes met je hond naar buiten te gaan. Dit omdat je hond dan niet aan zijn of haar beweging komt. Wandelen met de hond is niet alleen om jouw hond zijn behoefte te laten doen. Het is belangrijk dat de hond genoeg beweegt. Je hond zal hier automatisch een stuk gelukkiger van worden. Ook is het goed voor de spieropbouw van jouw hond. Als je samen met jouw hond een flinke wandeling maakt, bijvoorbeeld in het bos kun je hem mooi loslaten lopen. Zo kan jouw hond ook zijn of haar natuurlijke instincten volgen. Het is erg fijn om samen met jouw trouwe viervoeter op avontuur te gaan, dit zal jullie band ook verbeteren. 

Een goede wandeling: hoe ziet dit eruit?

Het is belangrijk om je hond sowieso drie keer per dag uit te laten. Zorg ervoor dat twee van de drie wandeling ongeveer tussen de tien minuten en twintig minuten zit. Besteed aan de andere wandeling(en) wat meer tijd en energie. Laat je hond ontdekken, ook bij andere honden. Laat hem bijvoorbeeld socialiseren met hen. Dit is erg belangrijk voor het welzijn van jouw hond. Zorg ervoor dat het tuigje of de riem die je gebruikt comfortabel is voor jou en je hond. Het is niet de bedoeling om je hond mee te trekken. Zorg ervoor dat de hond ook aan jou kan laten zien welke kant hij eigenlijk op wilt. Laat hem genoeg ontdekken. Het is daarom belangrijk om je hond af en toe ook los te laten lopen. 

Echter, is het belangrijk dat je niet niet elke keer dezelfde route loopt. Zo kan je hond geen andere plekken herkennen. Honden gebruiken hun reukvermogen bij het verkennen van plekken. Als je hem nieuwe plekken laat ontdekken, vindt je hond de wandeling direct een stuk leuker! Naast dat wandelen goed is voor je hond, is dit natuurlijk ook goed voor jouw gezondheid. 

Geef een reactie