Wandelen met een puppy: de ins en outs

Wandelen met je hond is erg belangrijk voor het welzijn van jouw hond. Maar hoe zit dit eigenlijk met puppy’s? Puppy’s hebben natuurlijk meer slaap nodig, maar ook is beweging erg belangrijk. Hieronder kunt u meer lezen over het uitlaten van puppy’s.

Wandelen met jonge pups

Bij jonge puppy’s tussen de twee en acht maanden is het belangrijk om tussen de vier en vijf keer te wandelen per dag. Per wandeling mag je ongeveer tien minuten rekenen. Een pup van ongeveer drie maanden mag een half uur lopen. Let goed op jouw hondje, als je hondje moe begint te worden is het van belang om te stoppen. Jouw hond kan namelijk vermoeid raken. Je kunt dit onder andere herkennen als jouw pup gaat liggen, achterblijft tijdens het wandelen, minder alert is, gaat zitten of gaat hijgen. Houd dit dus goed in de gaten. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden dat je pup geen stok pakt. Dit kan serieuze schade aanrichten bij de keel en tong. Ook bij het spelen met je pup wordt het afgeraden om hierbij een stok te gebruiken. 

Waarom is dit belangrijk?

Voor iedere hond is het belangrijk om uitgelaten te worden. Dit is bij puppy’s zeker niet anders. Zo leert de pup zijn omgeving kennen en weet hij waar die zijn behoefte kan doen. Ook is wandelen belangrijk voor de conditie en de spieropbouw van je hond. Dit kan dan weer helpen bij de balans van je pup. Vaak zie je bij puppy’s dat ze nog een beetje aan het waggelen zijn. Tijdens het wandelen kun je bijvoorbeeld ook oefeningen doen om de balans te trainen. Dit kun je bijvoorbeeld doen om hem of haar over een balk te laten lopen. Zorg hier wel voor dat de pup niet kan vallen. Als je puppy al iets ouder is, denk bijvoorbeeld aan een pup van tien maanden, dan kun je hem of haar al wat meer dingen gaan leren. Denk bijvoorbeeld aan het lopen naast de fiets. Een pup van tien maanden mag al ongeveer anderhalf uur met je mee wandelen.  

Geef een reactie