Zo laat jij je grote hond zonder moeite uit

Iedereen met een grote hond kent het wel. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je met je hond gaat lopen. Het is daarom ook handig om de juiste tips te gebruiken om toch te laten zien dat jij de baas bent zelfs tijdens het lopen. Hieronder lees je allemaal verschillende tip hoe je het beste kunt lopen met grote honden. 

Welke honden vallen er onder ‘grote’ honden?

Er zijn natuurlijk heel veel grote hondenrassen. Over het algemeen zijn de Duitse honden grotere honden. Ook akita’s zijn groot, herdershonden, bulldogs, berner sennenhond, een mastiff en nog veel meer honden worden onder de categorie grote honden geplaatst. Het kan dus maar zo zijn dat jij een grote hond in huis hebt lopen. Daarmee komen wel moeilijkheden om de deur kijken. 

De moeilijkheden tijdens het uitlaten van een grote hond

Voor mensen die een grote hond hebben herkennen dit misschien wel. De hond zit alleen maar aan de lijn te trekken of als er een andere hond in de buurt komt is die van jou niet meer te houden. Dit zijn veel voorkomende dingen, niet alleen met grote honden maar ook met kleinere honden. Het nadeel van een grote hond is dat hij waarschijnlijk ook sterker is dan jijzelf bent. De hond krijgt dan al snel het idee dat hij de baas over jou is. Je moet dus laten merken dat dat niet het geval is.

Wat kun je tegen de moeilijkheden doen?

Je moet te allen tijde laten zien dat jij de baas bent en blijft over je hond. De hond moet blijven luisteren naar jou. Het maakt niet uit hoe sterk de hond is, als hij maar blijft luisteren. Verder kun je ervoor zorgen dat je de riem strak hebt staan. Wees duidelijk waar je wilt lopen en hoe je wilt dat je hond loopt. Als je onduidelijk bent naar je hond toe, weet je hond ook niet wat je nu precies bedoelt. Heel veel trucjes kun je ook leren op de puppycursus waar je leert hoe je de hond aan kunt pakken.  

Geef een reactie