De leukste plekken om te wandelen met je hond

Iedereen met een hond kent het wel. Altijd hetzelfde blokje om, altijd in dezelfde straat of juist midden in dezelfde woonwijk. Maar wat is nu een leuke plek om samen met je hond te lopen en wat vindt een hond een leuke plek? Hieronder lees je de leukste plekken om te lopen met een hond.

Een bos 

In een bos komen honden allerlei verschillende prikkels tegen die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen ze allerlei verschillende sporen zoeken en volgen. Verder is het een natuuromgeving die voor hen als een leukere omgeving kan voelen dan bijvoorbeeld een woonwijk. Wel moet je oppassen dat je ze aan de lijn houdt. Er zijn natuurlijk wel verschillende soorten losloopgebieden maar in de meeste bossen moeten de honden wel aangelijnd zijn. Dat is het enige nadeel.

Losloopgebieden

Er zijn heel veel losloopgebieden in Nederland. In deze gebieden mogen de honden loslopen en komen waar ze maar willen. Ze kunnen overal sporen vinden en op zoek gaan naar verschillende dieren. Wel is het belangrijk dat de hond goed luistert. Het kan namelijk zo zijn dat je hond een konijn achterna gaat en dan niet meer terug wil komen. 

Waddeneilanden

Misschien woon je wel op een echt Waddeneiland? Ook als je er niet woont is het fantastisch om te lopen met je hond op de Waddeneilanden. Het is namelijk gewoon een mooi groot strand waar je alle ruimte hebt om met je hond te lopen, te spelen of om lekker te rennen. Het is overigens ook een losloopgebied waardoor de hond niet verplicht aan de lijn moet en ook gewoon lekker los mag lopen. Zo kun je samen met je hond een stukje van de Nederlandse stranden proeven en als het lekker weer is kun je zelfs zwemmen in de lekkere zee. Veel loopplezier!

Geef een reactie