Zo behoudt jouw hond zijn glanzende vacht

We willen natuurlijk allemaal dat onze hond er goed uitziet. Daarom is de verzorging van jouw hond ook zo belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond met een doffe vacht rondloopt. Hieronder kun je meer lezen over de verzorging van de vacht, zodat jouw hond er weer op en top uitziet.

Wasbeurt

Een wasbeurt is altijd lekker voor jouw hond. Zorg er wel voor dat je dit zeker niet te vaak doet, aangezien je dan de huid van je hond beschadigt. Zorg er ook voor dat je de juiste hondenshampoo gebruikt. 

Borstelen

Dit had je vast al verwacht, maar regelmatig borstelen is een echte must. Zo kun je de klitten uit de vacht borstelen. Ook kun je de dode huidcellen uit de vacht van je hond kammen. Ook stimuleer je met het borstelen de aanmaak van natuurlijke vetten, deze zorgen dan weer voor een glanzende vacht. Naast dat borstelen zorgt voor een glanzende vacht is het borstelen zelf ook erg belangrijk. Tijdens het borstelen kun je bijvoorbeeld kwaaltjes tegenkomen. Denk hierbij aan teken, vlooien of wondjes. Hier kun je dan op tijd bij zijn. 

Voeding

Het is belangrijk om jouw hond de juiste voeding te geven. Dit klinkt misschien wat raar, want wat heeft voeding met de hond zijn vacht te maken? Nou, heel erg veel! De vacht van jouw hond staat voor 75 procent uit eiwitten. Het is dus van groot belang dat je voeding hebt met genoeg eiwitten. Zo blijft het percentage mooi in balans. Dus heeft jouw hond na de wasbeurt en het borstelen nog steeds een doffe vacht? Dan kun je het best op zoek gaan naar andere voeding. Hiervoor kunt u zich laten informeren bij de dierenarts, of bij een gespecialiseerde dierenzaak. 

Geef een reactie