4 dingen die je moet weten voordat je een hond neemt

Een hond in huis nemen is natuurlijk superleuk! Je krijgt een nieuw gezinslid waar je lekker mee kan spelen, wandelen en knuffelen. Er zijn wel een aantal dingen waar je over na moet denken voordat je echt besluit een hond in huis te nemen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1. Honden zijn energiek

Honden moet je niet onderschatten, ze vragen veel aandacht en zijn erg energiek. Ze willen vaak spelen en moeten meerdere keren per dag worden uitgelaten. Heb jij daar wel altijd zin of tijd voor? Denk hier goed over na want je neemt echt een soort gezinslid erbij voor 24/7.

2. Kosten

Honden hebben natuurlijk eten nodig, dit kost geld. Zit je krap in het geld, denk dan na of je deze wekelijkse kosten erbij kunt hebben. Naast dat ze eten nodig hebben moeten ze helaas ook zo nu en dan naar de dierenarts. Denk er over na of je hond gecastreerd moet worden. Verder krijgen dieren ook inentingen en bijvoorbeeld medicatie tegen wormen. Dit zijn de basisbehandelingen, maar stel dat je hond ziek wordt of hij overkomt wat. In dat geval moet je geld achter de hand hebben om dit te kunnen veroorloven. Naast deze ziektekosten zijn ze natuurlijk ook speelgoed nodig een eigen veilige plek zoals een mand. 

3. Thuissituatie

Ben je bereid om je huis hondveilig te maken? Als je een puppy koopt kunnen ze nogal speels en misschien wel lomp zijn. Er is dus een kans dat ze spullen kapot maken. Heb jij het er voor over om je huis misschien wat anders in te richten? Verder nemen ze ook veel ruimte in, mag hij op de bank of krijgt hij z’n eigen mand? Een ander nadeel is dat de meeste honden veel uitharen.

4. Lees je in

Voordat je een hond koopt is het belangrijk dat je je inleest. Stel jezelf de vraag of het allemaal wel haalbaar is, ook op lange termijn. Elke hond is anders en er zijn superveel verschillende hondenrassen met verschillende karakters. Bedenk dus goed wat je wil!

Geef een reactie