5x Beste Hondenborstel

Honden kunnen soms ontzettend veel haren achterlaten. Een goede oplossing voor dit probleem is om je hond dagelijks, wekelijks of maandelijks te borstelen. Daarnaast is het ook nog eens super goed voor de vacht van je hond en verwijderd het klitten.

Lijst met de 5 beste hondenborstels

Lubadoo hondenborstel

Met de borstel van Lubadoo verwijder je haren echt super makkelijk. Het handvat heeft antislip en houd super fijn vast. De borstel is makkelijk om op te bergen. Er zit een soort beschermer bij die je eromheen kan doen. Hierdoor ligt er nergens vuil of haren. Hij is te verkrijgen in vier leuke kleurtjes. De borstel is gemaakt van plastic en is 20 centimeter lang. De borstel is voor honden en katten.

Petshair hondenborstel

De borstel van Petshair is van hoge kwaliteit. Voor dat je het weet heb je alle losliggende haren van je dierenvriend er af geborsteld. Er zitten drie verschillende soorten kammetjes bij. Naast dat je haren verwijderd word de vacht super lekker zacht. Met deze kam liggen er nooit meer haren in je huis.

Furminator hondenborstel

De kam van Furminator is super diervriendelijk. Hij is van hoge kwaliteit en houd super fijn vast door het antigrip handvat. Deze borstel is wel specifiek gemaakt voor honden met kort haar. Hij werkt het beste bij een vacht korter dan vijf centimeter. Er zijn drie verschillende maten te verkrijgen.

YSPETS hondenborstel

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over hondenhaar in je huis met deze hondenborstel van YSPETS. De borstel heeft twee zijdes die je kan gebruiken. Daarnaast zit er ook nog een kam bij. Honden krijgen er een hele zachte vacht van. Hij kan gebruikt worden voor honden met lang en kort haar.

Orange85

De borstel van Orange85 heeft twee verschillende kanten. De ene kant is om de klitten te borstelen en dus te verwijderen. De andere kant met de haartjes vinden honden heel erg fijn, het is een soort massage borstel. De borstel is gemaakt van kunststof en er staan super schattige poot afdrukken op.

Veelgestelde vragen

Hoe borstel ik het haar van een hond?

Het is belangrijk dat je met de haren mee borstelt. Het handigst is om bij het hoofd te beginnen en bij de staart te eindigen. Denk eraan om tijdens de rui periode meer aandacht te geven aan de vacht van je hond. Zorg ervoor dat je vooral de vacht kamt en niet de huid.

Hoe zorg ik dat mijn hond borstelen niet eng vind?

Honden vinden het de eerste keer vaak best wel spannend als je ze borstelt. Het is een raar gevoel wat ze nog niet kennen. Laat ze daarom eerst even snuffelen aan de borstel. Begin niet met een hele borstel beurt, maar doe het elke dag eventjes. Zo laat je ze langzaam wennen aan het gevoel en de meeste honden vinden het best fijn als ze eenmaal gewend zijn.

Waarom moet ik mijn hond borstelen?

Er zijn meerdere redenen waarom het goed is om je hond te borstelen. Het is hygienisch omdat je het vuil van de hond er af haalt. Daarnaast borstel je ook de lossen haren weg waardoor de haren niet overal in je huis komen te liggen. Het is ook erg goed voor de vacht en hij word ook nog eens super zacht. Een andere belangrijke reden is dat je klitten eruit kan kammen.

De gehele top 5 beste hondenborstels

Geef een reactie