5x Beste Nagelknipper Hond

Het is belangrijk dat de nagels van je hond niet te lang worden. Als je er niks aan doet kan je hond hier last van krijgen. Soms doet het zo veel pijn dat ze mank gaan lopen. De nagels moeten natuurlijk ook niet te kort geknipt worden. Dit zijn de beste nagelknipper voor honden zodat je zekerweet dat je goed knipt!

Lijst met de 5 beste nagelknippers voor een hond

Woodoro nagelknipper

Met deze set van Woodoro is niet alleen een speciale nagelknipper maar er zitten ook meerdere borstels bij. Zo kan je je hond optimaal verzorgen. Naast borsteltjes zit er ook een vijl bij waarmee je de nagels mooi glad kan vijlen. De producten zijn van hoge kwaliteit en zijn handig in gebruik.

Mister Mill Pets nagelknipper

Deze nagelknipper van Mister Mill Pets is zestien centimeter lang. Het is gemaakt van roestvrij staal. De knipper is anders dan een nagelknipper voor mensen. De nagels van honden zijn natuurlijk in een andere vorm. Er zit dan ook een soort gat in de schaar en daartussen moet de nagel geplaatst worden.

TwinQ nagelknipper

De nagelknipper van TwinQ is makkelijk te gebruiken. Er zit een soort veiligheidsstop op zodat je de nagels niet te kort kan afknippen. Op de handvaten zit antislip zodat je een goede grip hebt en dus niet kan uitschieten. Er zit ook een vijltje bij, zo blijven de nagels glad. De knipper is bij meerdere dieren te gebruiken.

QEY nagelknipper

Deze nagelknipper is naast honden ook voor katten, knaagdieren en vogels. De knipper is gemaakt van kunststof en is zestien centimeter lang. Hij knipt super makkelijk en er zit ook een vijl bij! Het veertje is super stevig en gaat niet kapot. Hij voelt super stevig aan waardoor je goed kan knippen.

ElegaPet nagelknipper

De Elegapet nagelknipper is te verkrijgen in het rood en in het blauw. De knipper knipt super makkelijk. Hij is te verkrijgen in twee verschillende maten. In maat S, deze is 11,5 centimeter en in maat L, deze is 15,5 centimeter. De nagelknipper is gemaakt van roestvrij materiaal.

Veelgestelde vragen

Wanneer moeten de nagels van mijn hond geknipt worden?

De ene hond moet vaker een knipbeurt dan de ander maar vaak is het handig om het minimaal elke acht weken te doen. Zo weet je zeker dat de nagels van je hond niet te lang zijn en dat ze geen pijn gaan doen. Je kan het ook aan de stand van de nagels zien, als ze de grond raken of rechtop staan zijn ze te lang.

Hoe knip ik de nagels van mijn hond?

De meeste honden vinden het best spannend, laat daarom je hond eerst wennen aan het schaartje. Pak dan de poot van je hond stevig vast zodat hij hem niet weg kan trekken. Bij lichte nagels zie je twee verschillende kleuren roze. Dit roze gedeelte noem je ook wel ‘het leven’. Dit leven moet je niet knippen, dit is pijnlijk en gaat bloeden. Zorg dat je dus in het lichtroze knipt en niet in het leven.

Hoe knip ik een donkere hondennagel?

Het is best moeilijk om een donkere hondennagel af te knippen. Je ziet hier namelijk niet duidelijk waar het leven zit. Daarom is het ook de tip om dit door een dierenarts te laten doen. Je kan het wel zelf doen maar wees dan erg minimaal en knip niet te ver. Als je knipt in het leven kan dit zorgen voor veel pijn en bloed.

De gehele top 5 beste nagelknippers

Geef een reactie